מהם הטיפולים הנפוצים לכאבי גב?
כאבי גב תחתון הם כאבים נפוצים מאוד. כשמונה מתוך עשרה יסבלו מכאבי גב במהלך חייהם. בכתבה הבאה תוכלו לקרוא על הטיפולים הלא כירורגים הנפוצים לטיפול בכאבי גב תחתון אקוטיים וכרוניים. חשוב לזכור שכיום נעשים המון מחקרים בנושא והמסקנה של כולם כמעט תמיד זהה. טיפול טוב לכאבי גב הוא טיפול מתאים למקרה ספציפי של כאבי הגב. הכוונה היא שכל מקרה לגופו ולכל מקרה יתאים טיפול אחר. לכן, אין תרופת פלא וחשוב לא להתייאש ולחפש את הטיפול המתאים לכם ביותר. לכל אחד מהטיפול שתקראו ישנם מחקרים שתומכים או עדויות שתומכות בו (מי לא מכיר שהשכן בא ואמר לכם "אני עשיתי את הטיפול… ומאז אין לי כאבי גב) ומחקרים ששוללים את היעלות של הטיפול. עדיין לא נמצא הטיפול המושלם לכאבי גב ולכן חשוב מאוד לחפש טיפול מתאים לכם באופן ספציפי. אז מהם הטיפולים הנפוצים? הרבה פעמים בפיזיותרפיה משתמשים בכמה טכניקות טיפול אבל במאמר תוכלו לקרוא על כל אחת מטכניקות הטיפול בנפרד. מטפל טוב הוא מטפל שיכול לאבחן ולהתאים את הטיפול המתאים ביותר לאדם שעומד מולו. מטפל טוב הוא גם מטפל שיפנה אתכם לטיפול המתאים במידה והא לא מספיק מנוסה בטיפול הספציפי או שהטיפול שלדעתו מתאים הוא לא בתחום עיסוקו. עיצה חשובה שכדאי לפעול על פיה היא התשובה לשאלה כיצד אדע שהמטפל שלי באמת מטפל מקצועי ואמין. מטפל שיטען שהוא יכול לפתור לכם את בעיית כאבי הגב באופן וודאי ומוחלט הוא מטפל שכדאי להזהר ולבחון אותו ואת אמינותו שוב. אחרי שסקרנו את הסיבות לקרוא את המאמר תוכלו לקרוא מהם הטיפולים הנפוצים לכאבי גב? (כמובן שישנם המון טיפולים אבל אנו מביא כאן רק את הנפוצים ביותר שאנו מכירים ושהופיעו במאמר המחקרי שתוכלו לראות את שמו בתחתית המאמר).
- עיסוי:
עיסוי היא שיטה עתיקת יומן ובה המטפל מעסה את האזורים הכואבים.ומטרת העיסוי היא לשחרר את הרקמות ולהזרים דם לאזור העיסוי. ישנם המון סוגי עיסויים מעיסוי שבדי ועד עיסוי רקמות עמוק ועיסוי עם אבנים חמות. לכןחשוב לגשת למעסה שאתם מכירים אשר ייתן את הטיפול הטוב ביותר והמקצועי ביותר ובכך תמנעו מנזק במקום לתועלת מהעיסוי.
- מניפולציות לעמוד השדרה:
מניפולציה מתבצעת בדרך כלל על ידי כירופרקט או פיזיותרפיסט. המניפולציה היא תנועה חדה ומהירה שמבצע המטפל ועל ידי כך, משחרר את המפרק המדובר. גם כאן חשוב מאוד שרק מטפל מוסמך יבצע את המניפולציה.
- חימום עמוק וחימום שטחי:
חימום עמוק הוא חימום שמתבצע על ידי מספר מכשירים כמו גלים קצרים או אולטרא סאונד. חימום שטחי הוא חימום שמתבצע על ידי כריות חמות שמונחות על גבי האזור הכואב.
- דיקור:
ישנם שני סוגים עיקריים של דיקור. דיקור סיני ודיקור מערבי או דיקור יבש. כל אחד מהם עובד על פי הגיון או תיאוריה אחרת. הדיקור הסיני עובד על פי תיאוריה של אנרגיות ומרדיאנים. הדיקור המערבי עובד על פי בדיקה פיזיקאלית וממצאים מהבדיקה.
- תרגילים רפואיים:
בד"כ בפיזיותרפיה ניתנים תרגילים ספציפיים ורפואיים בהתאם לבעיה. התרגילים יכללו תרגילים לחיזוק שרירים ולהארכת שרירים ולתנועתיות של עמוד השדרה.
- יוגה:
שיטה שמקורה בהודו ומשלבת פילוסופיה עם תרגילים ספציפיים. ישנם מספר מאמרים שבדקו והראו שייתכן ויוגה גם היא עוזרת לכאבי גב תחתון.
- פילאטיס:
גם היא שיטה שהומצאה על ידי ג'וזף פילאטיס. השיטה מתבססת על תרגילים ונשימות וגם היא נחקרה ונמצאה מתאימה בחלק מהמקרים לכאבי גב תחתון. בנושא ניתן להרחיב במאמר פילאטיס וכאבי גב.
- בית ספר לגב:
בעיקר במכוני פיזיותרפיה, ישנם בתי ספר לגב ושם מלמדים את האנשים מהם הגורמים לכאבי הגב ומידע רב בנושא. ומלמדים את הסובלים מכאבי גב דרך חיים חדשה להתמודדות עם כאבי גב.
- טנס- זרמים חשמליים להורדת כאבים:
הזרמים החשמליים עוזרים בטיפול בכאבי הגב ע"י חסימת השדר של הכאב למוח ותפיסת "מקומו" בעזרת גירוי חשמלי.
- לייזר להורדת כאבי גב:
הלייזר הוא קרני אור שאמורים לחדור לתוך הרקמה ולעזור בהחלמתה ובהורדת הכאב. הלייזר אינו מחמם ופועל על ידי זירוז ותפעול תהליכים ברקמה להחלמתה המהירה. גם הוא ייתכן ועוזר בכאבי גב.
- תומכים לגב:
ישנם מוצרים שנועדו לתמיכה לגב כמו מחוכים למיניהם ותמיכות אחרות. התמיכה אמורה להוריד את העומס מהגב ובכך להוריד את הכאבים. מכשירים אחרים עוזרים בחיזוק שרירים וכו
- טיפולי מתיחה:
הרעיון האחורי טיפולי מתיחה הוא להרחיק את החוליות אחת מהשנייה על ידי מתיחה ידנית או על ידי מיטת מתיחה ועל ידי כך להוריד את העומס מהגב ומהחוליות.
- הידרותרפיה:
טיפול במים. הטיפול במים נועד להחזיר תנועתיות ולחזק וזאת על ידי הורדת עומס מהגב בעזרת המים. צריך גם כאן לשים לב שהמטפל שמטפל בכם מוסמך לכך ובעל תעודות מתאימות לטיפול במים.
לסיכום,
חשוב לדעת מהו הטיפול שאתם מקבלים לכאב הגב שלכם ומה ההגיון הטיפולי מאחורי הטיפול. אל תהססו לשאול את המטפל שאלות בנוגע לטיפול ומדוע הוא עושה כך ולא אחרת. שימו לב לתגובתו ובהתאם לכך תוכלו להבין האם הוא עובד על פי הגיון (לטעמכם או לא) והאם הטיפול בעל פוטנציאל להועיל לכם. בהצלחה!