פציעה נפוצה אצל שחקני טניס אך למעשה נפוצה יותר אצל אנשים שעוסקים או מבצעים פעולות ממושכות של כף היד ובכך יוצרים עומס מתמשך. ניתן למצוא בעלי מקצוע כמו קלדנים, חשמלאים, בנאים, נגרים אנשי היי טק ומזכירות אשר סובלים מפציעה זאת. הפגיעה שכיחה יותר אצל אנשים מגיל הארבעים ואילך.
ממפרק המרפק יוצאים קבוצת שרירים שנקראים מיישרי כף היד הם יוצרים גיד אשר מתחבר לצד החיצוני של המרפק. בעת עומס ממושך נוצרת דלקת באזור הגידי שנוצר ע"י שרירים אלו. הבעיה העיקרית היא שהדלקת מגורה כל פעם מחדש משום שלרוב הפעולה היא פעולה הכרחית שחייבים לבצע כחלק מהיום יום. הגירוי נוצר מחדש ואין אפשרות לריפוי של הרקמה. פגיעה זאת היא הפוכה למרפק גולף.

סימנים סימפטומים:

  • כאב נפיחות ורגישות באזור החיצוני של המרפק הם הסימנים הנפוצים.
  • כאשר מיישרים את המרפק ומכופפים את כף היד הכאב מתעורר.
  • לרוב יש כאב בעת הרמה או אחיזה של חפצים כבדים (כמו למשל בנשיאת שקיות של קניות). הכאב בד"כ מקומי וחד ומקשה על שינה בלילה.
  • ייתכן שהכאב יוקרן גם לאורך היד עד לכתף.
  • חולשה של כף היד תהיה גם היא חלק מסימפטומים.

טיפול:

בשלב האקוטי (24-48 שעות),קשה לאבחן את הבעיה ולכן הטיפול העיקרי יהיה הורדת כאב ונפיחות ע"י קירור המקום, הרמה, חבישה ומנוחה וכל אמצעי אחר להורדת כאב ע"י פיזיותרפיה כמו טיפול חשמלי להורדת הכאב, אולטרא סאונד, עיסוי וכו'. ייתכן ויהיה צורך בהזרקת או מתן תרופות אנטי דלקתיות ע"י החלטה של הרופא.כמו כן יש להוריד עומס מהמרפק. אפשרות טובה היא חבישה ע"י מרפקית (תחבושת אלסטית אשר עוטפת את המרפק). לאחר שהשלב האקוטי עובר יש להיבדק ולעבור הדרכה של פיזיותרפיסט. הטיפול העיקרי בפיזיותרפיה יהיה חיזוקים של האיזור החלש שנפגע בד"כ בגלל הדלקת והדרכה למניעת חזרה של הדלקת.

האתר "פיזי" הוקם על ידי ליאור בן אלטא- פיזיותרפיסט בעל תואר ראשון מאוניברסיטת בן גוריון שבנגב. האתר הוקם למטרה אחת ואחת בלבד והיא לספק מידע פשוט וישיר למטופלים ולאנשים המתעניינים בפיזיותרפיה בפרט ובבריאות הגוף בכלל. ליאור הוא מדריך חדר כושר ומדריך פילאטיס בנוסף להכשרתו כפיזיותרפיסט.

השארת תגובה