שנת הלימודים בפתחה והורים רבים ומודאגים בהקשר בחירת הילקוט הנכון לילדם. הורים וילדים רבים מתלוננים על הקושי בסחיבת התיק ללימודים. סחיבה לא נכונה ואינה מותאמת יכולה ליצור עומסים גבוהים ומיותרים על גב הילדים. בכתבה הבאה תוכלו ללמוד כיצד לסחוב בצורה נכונה את התיק על מנת להוריד עומס מחוליות עמוד השדרה.

כיצד לבחור ילקוט מתאים?

  • דבר ראשון והכי חשוב,  תנו לילד לנסות את הילקוט בחנות. בקשו מהמוכר לשים ספרים ומשקל הדומה למשקל הספרים שהילד נושא. בקשו מהמוכר שיראה לכם כיצד להתאים בצורה נכונה את חגורות הכתפיים.
  • משקל הילקוט צריך לנוע בין 10-15% ממשקל הילד. שקלו את התיק ואל תתעצלו. מצאו פתרונות חלופיים לתיק במידה ומשקל הילקוט גבוה מדי.
  • הקפידו שילדכם ישים את שתי חגורות הכתפיים ולא יישא את התיק על חגורה בכתף אחת.
  • ככל שהחפצים הכבדים יהיו קרובים יותר לגוף הילד, כך גם העומס יירד. לכן, הניחו את הספרים הכבדים בתא הקרוב לגב ואת שאר החוברות והציוד הקל, בתאים הקטנים יותר.
  • ודאו שהתיק מהודק לגב, כדאי תיק עם גב קשיח עם תמיכה לילד. ככל שהתיק יהיה בעל מבנה עמיד וקשיח יותר, כך העומס על גב הילד יהיה נמוך יותר.
  • הקפידו לקנות תיק ללימודים שאינו גדול מדי. ככל שהתיק גדול, כך האפשרות להעמיס על התיק היא גדולה יותר. לכן, צמצום מראש שטח התיק, תעזור להורדת העומס. התיק אמור להגיע עד לאמצע הגב התחתון ולא לעבור את הישבן.
  • למדו את הילד להרים נכון את התיק. הרמה נכונה תוך שימוש בגפיים תחתונות והמנעות מיצירת עומס על הגב, תעזור בנשיאת נכונה של ילקוט.
  • בחירת תיק עם גלגלים היא בחירה שיכולה להקל על הגב אך יש לזכור שהיא יוצרת שני דברים. האחד, מעמיסים על התיק יותר משקל ולכן העומס ממנו גדל, הדבר השני הוא שהעומס עובר לכתף הנושאת את התיק. במידה ובחרתם תיק שכזה, דאגו לכ שהגלגלים יהיו מספיק גמישים וחלקים בתנועה על מנת למנוע עצירה פתאומית של התיק. הדריכו את הילד להחליף בין הידיים כאשר הולך עם הילקוט.

חזרה נעימה ללימודים 🙂

האתר "פיזי" הוקם על ידי ליאור בן אלטא- פיזיותרפיסט בעל תואר ראשון מאוניברסיטת בן גוריון שבנגב. האתר הוקם למטרה אחת ואחת בלבד והיא לספק מידע פשוט וישיר למטופלים ולאנשים המתעניינים בפיזיותרפיה בפרט ובבריאות הגוף בכלל. ליאור הוא מדריך חדר כושר ומדריך פילאטיס בנוסף להכשרתו כפיזיותרפיסט.

השארת תגובה