פציעה פחות נפוצה לעומת פריצת דיסק באזור הגב התחתון. היא נפוצה בעיקר בקבוצת הגיל של 30-50. בין חוליה לחוליה ישנו דיסק. הדיסק מורכב מגרעין (nucleus) וממעטפת הגרעין (annulus). במצב של פריצת דיסק מסיבה כלשהי, ישנה בליטה או פריצה של הדיסק ממקומו והוא לוחץ על שורש העצב (המקום שממנו יוצאים העצבים אשר מעצבבים את גופנו) שיוצא מאחד מצדדיו. ברגע שיש לחץ על שורש עצב צווארי ייתכן וכאב יורגש באחת או בשתי הידיים ו/או כפות הידיים.נימלולים, עיקצוצים וחוסר תחושה בידיים ו/או בכפות הידיים.
רבים חושבים שפריצת דיסק היא ממש פריצה וקריעה של הדיסק, אך הדבר לא מדויק ולרוב הדיסק בולט בחלקו אבל לא פורץ החוצה.
הסיבה לכך שהתחושה והכאב משתנים היא שהלחץ משתנה ולוחץ על אזורים שונים בשורש העצב (המקום שממנו יוצאים העצבים אשר מעצבבים את גופנו).
לדוגמא, אם הפריצה אינה גדולה, יורגש נמלול בלבד ו/או כאב בלבדד. במידה והפריצה מאסיבית יותר, ייתכן שתהיה גם תחושה של חולשה בשרירים שמעוצבבים מהאזור הצווארי. לכן חשוב מאוד להבחין מהם הסימפטומים לאחר פריצת דיסק צווארית.
סימנים וסימפטומים פריצת דיסק צווארית:
- כאבים באזור הצווארי הם הסימנים הנפוצים.
- ייתכן וכאב יורגש באחת או בשתי הידיים ו/או כפות הידיים. נימולים, עקצוצים וחוסר תחושה בידיים ו/או בכפות הידיים גם הם סימנים נפוצים לפגיעה באזור הצווארי.
- חולשה בגפה העליונות של הגוף שיתבטאו בקושי בהרמת היד וקושי באחיזה של חפצים בידיים גם היא אפשרית.
- ניתן לאבחן פריצת דיסק ע"י בדיקה פיזיקאלית ראיון המטופל וצילומי US ו-MRI.
טיפול פריצת דיסק צווארית:
- בעת כאב צווארי חד שמתפשט לאזור הידיים יש לגשת מייד לרופא המטפל על מנת שיאבחן את הבעיה.
- בד"כ במידה והפריצה אינה חמורה הטיפול יהיה נגד כאבים ע"י תרופות וע"י פיזיותרפיה.
- הפיזיותרפיה תכלול בעיקר טיפול נגד הכאב והחזרת הכוח, טווח התנועה והתפקוד היום יומי לצוואר
- ובמידת הצורך גם לידיים.
- לעיתים, בהתאם למידת הפריצה, חומרת הסימפטומים ולהחלטת הרופא המטפל יש לבצע תהליך ניתוחי שמטרתו היא החזרת או שאיבת החלק אשר פרץ ומפריע למטופל. כמובן שהכל בהתאם להחלטת הרופא המטפל.