טוב, אז המאמר הזה גם יכלול מעט הומור אז תסלחו לי מראש. כמעט בכל אירוע משפחתי, חברתי או בקליניקה אני נשאל את השאלות הבאות. החלטתי לשתף אתכם בשאלות וגם בתשובות שאני נותן. אני חייב להדגיש שהשאלות הן שאלות נפוצות שאני בטוח שכל פיזיותרפיסט נשאל אבל את התשובות שאני נותן הן שלי בלבד.
אז השאלות הן כדלקהמן:
- אתה חצי רופא,אז למה לא הלכת להיות דוקטור?
כי לא רציתי להיות רופא! נכון, אני הסיוט הכי גדול של כל אימא פולנייה (ושלי כזאת באמת), אבל לא באמת עניין אותי להיות רופא. רציתי את הקשר האישי הזה ביני לבין המטופל ולעבור איתו את התהליך מראשיתו ועד סופו. להיות פיזיותרפיסט זה להיות עם המטופל בעליות וגם בירידות. זה לא רק העניין הפיזי אלא לא פחות הפן המנטלי פסיכולוגי. - אז כמה זמן עשית את הקורס? זה בווינגייט, לא?
האמת שבכלל לא עשיתי קורס, ראיתי מכון פייזותרפיה כשעברתי ברחוב, שמתי על עצמי חלוק והתחלתי לטפל. ועכשיו ברצינות. פיזיותרפיה זהו תואר ראשון לכל דבר שלומדים אותו בכל האונברסיטאות הגדולות ובכמה מכללות. זהו תואר של 4 שנים ולמען האמת, לא קל בכלל. לומדים מגוון תחומי הבריאות ומדובר על תואר מעמיק ומתאתגר. - אתה פיזיותרפיסט???? תקשיב, הגב הורג אותי, מה אני עושה?
האמת אין לי מושג! לרוב, השאלה הזאת תבוא מפי קרוב רחוק באמצע הסטייק בחתונת בת הדודה הרחוקה של אימא שלי. זה בדיוק כמו שתבוא לרופא מומחה סכרת ותגיד לו שהסוכר שלך גבוה באמצע שהוא מפזז על רחבת הריקודים בחתונת בת דודה רחוקה (נשבע לכם שזה קרה לי לא פעם אחת). על מנת לטפל חייבים לבצע תשאול כמו שצריך שיכלול היסטוריה, גורמים תורמים ובריאות כללית. בנוסף, חייבים לבצע בדיקה שתתבצע לא עם ביגוד הריקוד (הלא רע בכלל אני חייב לציין). - אשתך בטח מה זה מבסוטה 🙂
פחחחחחחח, תשאלו אותה. אם אתם חושבים שאני כל יום אחרי העבודה מוריד את התיק, מפזר נרות, לוקח שמן עיסוי ועושה לאשתי האהובה עיסוי מפנק אתם טועים טעות חמורה. בד"כ יום העבודה שלי נגמר שאני זרוק על הספה בסלון ונח מהטיפולים היום יומיים. העבודה בתור פיזיותרפיסט היא מעניינת, מאתגרת, אני אוהב אותה מאוד אבל מכאן ועד לטפל גם בבני המשפחה על בסיס קבוע… תסלחו לי אבל לא! - הא, אתה מסג'יסט
לא, אני פיזיותרפיסט. - אז מה דעתך על כירופרקטיקה/דיקו סיני/כוסות רוח/הומאופטיה וכו'
האמת שאין לי מושג. לא לטוב ולא ולרע. אני מחזיק בדיעה שאם לא מוכרים לך משהו שלא יכולים לספק או לא פוגעים בך, אני בעד לנסות. ישנם מקרים שבהם מחקרים קליניים, ונסיון שלי הראו שכל שאר הדברים אינם יעילים וישנם גם ההיפך.
זהו, מקווה שתקחו את הדברים ברוח טובה ותהנו מהגיגי בנושא 🙂