מרפק טניס או דלקת באזור המרפק היא פציעה טורדנית שמאוד קשה להתמודד עמה. בפיזיותרפיה ישנם מספר אמצעים על מנת לטפל בבעיה. במאמר הנ"ל תוכלו למצוא ארבעה תרגילים שנועדו להוריד את הכאב ולחזק את הזרוע על מנת להחלים מהפציעה. חשוב! יש להתייעץ עם פיזיותרפיסט לפני שמתחילים כל תרגיל.
התרגילים כאן הם תרגילים כלליים בלבד. אין זה אומר שהם אינם מתאימים לכם אך כדאי לבדוק האם ישנם תרגילים נוספים שיתאימו לכם יותר.

תרגיל ראשון:
התרגיל הוא תרגיל מתיחה לאזור מיישרי שורש כף היד. ניתן להיעזר ביד השנייה. יש להישאר במתיחה במשך 10 שניות ולשחרר. יש לחזור על המתיחה 5-10 פעמים פעמיים ביום. במידה והכאב עולה לאחר המתיחה, יש להתייעץ עם הפיזיותרפיסט על מנת לראות האם המתיחה היא בשלב מתאים לפציעה.

תרגיל שני:
חיזוק למיישרי כף היד. ניתן להשתמש בבקבוק של ליטר או משקולת של 1 קילוגרם. שימו לב שרק שורש כף היד מחוץ למבנה התומך. יש להשתמש עם שורש כף היד ובאיטיות להחזיר את היד למנח ההתחלתי. בד"כ מספר החזרות הוא 15ומספר הסטים הוא שלושה. חשוב לשים לב שכיוון הכיפוף הוא עם גב שורש כף היד.
מטרת התרגיל היא חיזוק מיישרי כף היד שגורמים בד"כ לכאב.

לשני התרגילים הבאים יש צורך בשימוש במקל ארוך שמטרתו היא יצירת מנוף ארוך על מנת להקשות על השריר ולחזקו.
תרגיל שלישי:
יד ישרה קדימה אוחזת את המקל, ומכאן עבודה רק של שורש כף היד כאשר האגודל מורה אל התקרה ומשם הנעת כף היד. האגודל מובילה את התנועה מאיתנו והלאה. גם כאן ההמלצה היא מספר חזרות הוא 15 ומספר הסטים הוא שלושה. ככל שתאחזו את המקל בקצהו, כך הקושי יגדל. ניתן להשתמש במשקולת במקום במקל.

תרגיל רביעי:
אותו מנח של היד. הפעם אנו עושים סיבוב פנימי וחיצוני כאשר יש להקפיד שהתנועה מתבצעת מהמרפק ומשורש כף היד ולא מהכתף. גם כאן ההמלצה היא מספר חזרות הוא 15 ומספר הסטים הוא שלושה.

האתר "פיזי" הוקם על ידי ליאור בן אלטא- פיזיותרפיסט בעל תואר ראשון מאוניברסיטת בן גוריון שבנגב. האתר הוקם למטרה אחת ואחת בלבד והיא לספק מידע פשוט וישיר למטופלים ולאנשים המתעניינים בפיזיותרפיה בפרט ובבריאות הגוף בכלל. ליאור הוא מדריך חדר כושר ומדריך פילאטיס בנוסף להכשרתו כפיזיותרפיסט.

השארת תגובה