[vc_row][vc_column][vc_column_text css=".vc_custom_1513421102310{padding-right: 40px !important;padding-left: 40px !important;}"]
בסדרת התרגילים הבאים, מטרת התרגילים היא לנסות ולגרות את השרירים שאנו צריכים על מנת למנוע נקע בקרסול. התרגילים הם לאחר שעברנו את השלב של הנפיחות והכאב. אלו תרגילים פשוטים שניתן לבצע בבית לאחר נקע בקרסול. בפגיעה של נקע בקרסול, הקשר בין החיישנים שאמורים לנסות לתקן את מנח הרגל רגע לפני נקע בקרסול ובין המוח נפגם. מטרת התרגילים היא גם לשפר את הקשר הנ"ל וגם על מנת לנסות לחזק את השרירים שמייצבים את הקרסול. אלו הם רק חלק קטן מתרגילים שניתן לבצע בבית לאחר נקע בקרסול. ההמלצה שלי היא לפחות 2-3 ביום כל תרגיל במשך 5-10 דקות כל סדרת התרגילים. תרגול נכון והתמדה תקטין את הסיכון לנקע בקרסול. חשוב לנסות להתחיל את התרגילים (במידה ואתם יכולים מוקדם ככל האפשר).
חשוב! חייבים להתייעץ עם הפיזיותרפיסט על מנת לקבל אישור שאתם יכולים לבצע את התרגילים.
תרגיל ראשון:
בישיבה על הרצפה (יש צורך בגומייה) להשחיל את כף הרגל בגומייה. וכף הרגל מתרחקת מאיתנו ומתקרבת (Flex/Point).
תרגיל שני:
לקשור את הגומייה למקום יציב, להשחיל את הגומייה בחלק הגבי של כף הרגל ומכאן שוב, כף רגל קדימה ואחורה (Flex/Point).
תרגיל שלישי:
בעמידה, שתי כפות רגליים צמודת אחת לשנייה, ולהעביר משקל קדימה ואחורה מבלי לנתק את העקבים או את כריות כף הרגל. על מנת לאתגר את עצמנו עוד, אפשר לעצום עיניים.
תרגיל רביעי:
בעמידה, עקב בצד אגודל. להגברת הקושי אפשר להעביר משקל קדימה ואחורה ולכופף וליישר ברכיים. שוב, אפשר לעצום עיניים.
תרגיל חמישי:
בעמידה, רגליים צמודות, עלייה על קצות האצבעות, להחזיק שנייה או שתיים למעלה וחזרה. להגברת הקושי, יש לעצום עיניים.
תרגיל שישי:
בעמידה על רגל אחת, הרגל השנייה נעה קדימה ואחורה. אפשר לגביר את הקושי ע"י החזקת חפץ כבד מעט והעברת החפץ מאחורי הגב. הגברת הקושי ע"י עצימת עיניים.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]